Araç çubuğuna atla
Sağlık

Emu Yağı Nedir Neden Kullanılır?

Emu Yağı Nedir? Emu Yağının Kullanım Amacı Nedir? Emu Yağı Ne İşe Yarar?

Emu Yağı Nedir Neden Kullanılır?

Emu Yağı Avustralya’da yaşayabilen bir kuştan elde edilen özel yağlardan biridir. Emu Yağı Nedir Neden Kullanılır? :Yerliler tarafından yüzyıllardır kullanılan Emu Yağı hem kozmetik alanda hemde sağlık alanında sıkça kullanılan yağlardan biridir. Emu yağı deve kuşuna benzeyen bir hayvandan edilir ve bu yağ oldukça kıymetlidir. Yağın içinde bir çok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Emu yağı eski dönemlerde yanıkları iyileştirme ve yaraların daha hızlı iyileşmesinde kullanılmış özel bir yağdır.

Emu Yağı Nedir Neden Kullanılır?

Cilt enfeksiyonlarını tedavi eder

Emu yağı, cilt enfeksiyonlarında kullanılabilir. Emu yağı, omega-3, omega 6 ve omega-9 doymamış yağ bakımından zengindir. Bunlar, cilt hücrelerinin devam ettirilmesiyle kırışıklıkların, yara izlerinin ve kusur belirtilerinin yatıştırılmasına neden olabilir. Küçük yaralanmaların acısını geçirmeye yardımcı olabilir. Emu yağı ayrıca güneş, akne, yanıklar, kesikler, çürükler, çatlamış dudaklar ve bebek döküntülerinden kaynaklanan hasarları tedavi etmek için de yardımcı olabilir.

Kolesterolü düşürür

Yüksek kolesterol seviyeleri, özellikle koroner kalp rahatsızlıkları çekenler için önemli bir sağlık sorundur. Risksiz bir yaşam için, vücudunuzda dengeli bir yağ miktarına sahip olmanız gerekir. Emu yağı, insan vücudunda bulunan yağa benzer. Vücudunuz için iyi bir şey olan biraz daha yüksek gerekli yağ içerir. Bu nedenle emu yağı dengeli bir yağ olarak kabul edilir.

Göğsün duyarlılığını azaltır

Emu yağı, emziren annelerde sık görülen göğüs duyarlılığını azaltır. Emziren kadınların, ağrı, şişlik ve kuru cilt sorunlarını giderir.

Yaraları iyileştirir

Emu yağı, küçük yaralanmaları ve kesikleri iyileştirir. Hafif yaralanmalardan kaynaklanan ağrıyı hafifletir ve anti-kanser ajanları cildin ekstra zarar görmesini önleyebilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Emu yağı, kolesterolü düşürerek, ağrı ve iltihaplanmayı önleyerek bağışıklık sistemini destekler. Öksürük ve grip belirtilerinden kurtulmak için de kullanılabilir. Linolenik asit, ülser ve gastrit tedavisinde kullanılabilir.

Cildin yaşlanmasını önler

Emu yağı, özellikle cildin yaşlanmasını önleme konusunda birçok avantaja sahiptir. Emu yağı, cildinizin durumunu iyileştirmek için temel takviyeleri verir ve yaş lekelerini ve kırışıklıkları azaltır.

Bir anti-inflamatuar olarak çalışır

Emu yağının en yaygın avantajı, anti-inflamatuar özelliğidir. Bu, kas ve eklem ağrısını hafifletir ve yaraların ya da hasar görmüş cildin iyileşmesini hızlandırır. Kemoterapiden kaynaklanan karpal tünel, eklem iltihabı, migren ve baş ağrısı koşullarını yatıştırmak için kullanılabilir.

Cilt koşullarını geliştirir

Emu yağı, cildi nemlendirmek ve beslemek için kullanılabilir. Sedef hastalığı ve romatizmal eklem iltihabı için de faydalanılabilir. Emu yağını cildinize uygulamak, vücudunuzdaki sağlıklı cilt hücrelerinin miktarını artırmanıza yardımcı olabilir. Emu yağı, cildinizdeki kırışıklıkların azalmasını sağlarken güneş yanığını iyileştirebilir.

Saç sağlığını geliştirir

Emu yağı, saç gelişimi için önemlidir. Saçın nemli kalmasını sağlamak ve saç gelişimini arttırmak için kullanılabilir. Emu yağı E vitamini bakımından zengindir ve saçların zarar görmesini engeller.

Zayıflama için düşünülebilir

Omega 3, Omega 6 ve Omega 9, Emu yağının en büyük bileşenleri olduğundan, kötü kolesterolü düşürür. Emu yağının içindeki hayati doymamış yağlar, vücudun yağdan kurtulma yeteneğini destekleyen sindirime yardımcı olur. Emu yağı, şeker hastalığının kontrolü ve kilo verme konusunda yardımcı olur.

Bir önceki yazımız olan Misvak Kullanmanın Faydaları Nelerdir? başlıklı makalemizde Misvak Ağız kokusunu Engeller, Misvak Diş Çürükleri ile Savaşır ve Misvak Kullanmanın Faydaları Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu